Bedrijfsleven Winterswijk zet koers uit voor de energietransitie

Winterswijk, 13 november 2018

“Duurzaam ondernemen loont”

Ondernemers in Winterswijk roepen elkaar op tot duurzame samenwerking. Op 21 november wordt op een startbijeenkomst een eerste aanzet gegeven voor een duidelijke koers naar een energie neutrale gemeente in 2030. Concreet betekent de oproep dat ondernemers in de gemeente Winterswijk een MKB Energy CheckUp kunnen laten uitvoeren of gebruik kunnen maken van een DOE-scan. Door een bijdrage van de gemeente Winterswijk en de provincie Gelderland kunnen deze scans kosteloos worden aangeboden. De soort scan is afhankelijk van het jaarlijkse energieverbruik van de onderneming. Op de scans volgt een deskundig advies op maat en begeleiding voor een juiste aanpak.

Groen ondernemen is de nieuwe norm. Het bedrijfsleven zet in samenwerking met de gemeente Winterswijk, de provincie Gelderland en alle ondernemers koers naar een duurzamere economie. VNO-NCW Achterhoek en de Omgevingsdienst Achterhoek participeren in het project Achterhoek Onderneemt Duurzaam. De doelstelling is een energieneutraal bedrijfsleven in Winterswijk in 2030. Een streven, waarmee bedrijven direct hun concurrentiepositie zullen versterken.

De Achterhoek wil vooroplopen.

De Achterhoek wil vooroplopen als het gaat om groene groei. Duurzaam en innovatief ondernemen biedt uit bedrijfseconomisch perspectief volop kansen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen waarbij het milieu gebaat is, is de nieuwe norm. Tijdens deze startbijeenkomst worden ondernemers aan de hand van praktijkvoorbeelden wegwijs gemaakt in maatregelen, die zij kunnen nemen en over de mogelijkheden van subsidies, financieringen, de voordelen en niet onbelangrijk, de opbrengsten.

Ondernemers uit de gemeente Winterswijk zijn van harte welkom tijdens de startbijeenkomst voor het project ‘Winterswijk  Onderneemt Duurzaam’ op 21 november 2018 aanvang 19.30 uur (inloop 19 uur) in de Mondriaanzaal van Theater De Storm.

Aanmelden is mogelijk via: info@achterhoekonderneemtduurzaam.nl