Bronckhorst Onderneemt Duurzaam

Ondernemers in de gemeente Bronckhorst hebben het initiatief genomen om aan de slag te gaan met energiebesparing en duurzaam ondernemerschap. De ondernemersverenigingen stimuleren hun leden om mee te doen, want dat levert hen financieel-economisch voordeel op.

De startbijeenkomst vond 30 oktober 2018 plaats op het gemeentekantoor te Hengelo. 

Tien keer gratis en meer

Tien ondernemers kunnen dit jaar gebruikmaken van een Duurzaam Ondernemen en Energiescan of de MKB Energy CheckUp. Dit zijn hulpmiddelen waarmee ondernemers in kaart kunnen brengen:

  • hoe hun bedrijf er op dit moment voorstaat,
  • waar het bedrijf over enkele jaren wil staan en
  • wat er moet gebeuren om daar te komen.

.
Om een idee te krijgen welke van de twee scans het beste bij uw bedrijf past, doorloopt u enkele eenvoudige vragen (klik hier).

Gratis hulp, niet vrijblijvend

De eerst tien DOE-scans en de MKB Energy CheckUps zijn dankzij een bijdrage van de gemeente Bronckhorst gratis. Om in aanmerking te komen voor een gratis DOE-scan vragen de ondernemersverenigingen aan de ondernemers om afspraken te maken over de uitvoering van ten minste wettelijk verplichte energiemaatregelen. Want tegenover gratis hulp mag serieuze opvolging van de uitgebrachte adviezen staan. Klik hier voor een voorbeeld van de overeenkomst voor een gratis DOE-scan.

Door ondernemers, mét ondernemers

De MKB-aanpak in de gemeente Bronckhorst is een initiatief van Bedrijvenkring Bronckhorst, IKZelhem en andere ondernemersverenigingen. Zij werken samen met de gemeente Bronckhorst, Omgevingsdienst Achterhoek, VNO-NCW Achterhoek en de Samenwerkende Industrie Kringen Achterhoek onder het motto ‘Bronckhorst Onderneemt Duurzaam’.

Doe mee!

De ondernemersverenigingen polsen hun leden wie er mee willen doen met de eerste tien gratis DOE-scans en MKB Energy CheckUps. In de loop van 2018 zullen de mogelijkheden waarschijnlijk worden uitgebreid.

Wilt u hier meer over weten, stuur dan even een e-mail of neem contact op met uw contactpersoon bij uw ondernemersvereniging.


Blijf op de hoogte!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief met interessante weetjes en ontwikkelingen in de Achterhoek en in uw gemeente. Schrijft u zich hieronder in.