MKB Energy CheckUp

Bent u ondernemer in een van de deelnemende Achterhoekse gemeenten en verbruikt u minder dan 50.000 kWh per jaar?

Dan komt u in aanmerking voor de MKB Energy CheckUp, een online hulpmiddel, speciaal gericht op het MKB bedrijfsleven. Of u een winkel, horeca of kantoor heeft: deze energiescan geeft u een eerste oriëntatie van uw besparingsmogelijkheden, een handvat voor een gesprek met uw installateur.

Het wordt u nu heel gemakkelijk gemaakt, want de provincie, gemeente en AOD nemen tijdelijk de kosten  van de scan voor hun rekening.
Let op: het aantal scans dat gratis per gemeente beschikbaar is, is beperkt.


 

Wat levert de MKB Energy CheckUp u op?
1. U krijgt inzicht in uw energiebesparingsmogelijkheden
2. U ziet direct of u meer of minder energie verbruikt dan het gemiddelde in uw sector.
3. U heeft een eerste oriëntatie op uw mogelijkheden, met dit overzicht kunt u zelf met uw lokale installateur vervolgstappen nemen.
4. Veel ondernemers vinden het fijn dat ze door de scan veel bewuster omgaan met energie. Het zijn toch vaak onnodige energiekosten die u met weinig moeite kunt vermijden. Jammer van de winst en jammer voor het klimaat.

Hoe werkt het?
Meld uw bedrijf aan via info@achterhoekonderneemtduurzaam.nl.  Onze junioradviseur maakt een afspraak om uw energieverbruik samen door te nemen in de online MKB Energy CheckUp. Zorg ervoor dat u uw energierekeningen en technische specificaties van uw pand bij de hand hebt.

Het bedrijfsbezoek duurt ruim een uur. De junioradviseur werkt zijn bevindingen uit in een beknopt rapport dat u krijgt toegestuurd. Het rapport is een eerste stap in het besparen van energie, zodat u ziet welke maatregelen u kunt nemen. U beslist vervolgens zelf welke maatregelen uw prioriteit hebben en neemt zelf contact op met een installateur.

Ervaringen van ondernemers:

 

Hoe kunt u meedoen?
Als er nog scans in uw gemeente beschikbaar zijn kunt u zich aanmelden voor de MKB Energy CheckUp. Informeer naar de beschikbaarheid via info@achterhoekonderneemtduurzaam.nl of het projectteam van ondernemers in uw eigen gemeente (straks link naar de projectteams).

 

Mis het niet en maak gebruik van de scan zolang nog voorradig.