MKB Energy CheckUp

In vier stappen naar een lagere energierekening

In slechts vier stappen verlaagt u uw energierekening tot wel 30%. De MKB Energy CheckUp is een digitaal hulpmiddel, dat inzicht geeft in de energiekosten en de maatregelen die u kunt nemen om kosten voor verwarming, koeling en verlichting te verlagen. Dat is goed voor het milieu én uw portemonnee!

De online energiescan maakt onderscheid tussen kantoorpanden in het midden- en kleinbedrijf, gebouwen in de horeca, de dienstverlening, food, non-food en retail. Behoort uw bedrijf niet tot de genoemde categorieën, overweeg dan om een DOE-scan te laten uitvoeren. U krijgt advies dat past bij uw situatie.

Begin wanneer het u schikt

Op ieder gewenst tijdstip kunt u beginnen met de MKB Energy CheckUp. In principe kunt u de online-scan zelf invullen. Volg hiervoor onderstaande vier stappen. Wilt u de MKB Energy CheckUp liever samen met een junior-adviseur invullen, volg dan de stappen verderop in dit artikel. De gebruikershandleiding is hier te downloaden.

Stap 1

Pak uw energienota bij de hand en vul de gegevens in op www.energycheckup.nl.

Stap 2

U krijgt een overzicht van uw energieverbruik en een vergelijking van uw verbruik met dat van uw branchegenoten.

Stap 3

U krijgt advies over de maatregelen die u het beste kunt nemen. Dit varieert van energiebesparende maatregelen voor het gebouw, de verlichting, water of apparatuur tot het opwekken van energie door middel van panelen of biomassa. Er zijn tal van (erkende) maatregelen, passend voor uw situatie. Het productieproces wordt niet meegenomen in het energieadvies.
Als u dat wenst kunt u na stap 3 direct vrijblijvende offertes aanvragen bij (lokale) installateurs of bouwbedrijven.

Stap 4

U laat de maatregelen uitvoeren en profiteert direct van een lagere energierekening.

Wilt u meer dan alleen energie-efficiënt ondernemen? Ga dan aan de slag met de Duurzaam Ondernemen en Energiescan.

Vul de MKB Energy CheckUp in, samen met een junior-adviseur

Als u zich niet zo vertrouwd voelt met techniek, dan kun u de hulp inroepen van een junior-adviseur. Hij of zij vult de MKB Energy CheckUp dan samen met u in. Dat gaat als volgt in zijn werk:

Voorbereiding

1. Meld uw bedrijf aan per e-mail als u gebruik wilt maken van de MKB Energy CheckUp.

Bedrijfsbezoek junior adviseur

2. Wij nemen contact met u op om een afspraak te maken voor een bedrijfsbezoek.

3. Het bedrijfsbezoek duurt ruim een uur. Tijdens dit bedrijfsbezoek helpt een junior-adviseur u met het invullen van de online MKB Energy CheckUp. Zorg ervoor dat u uw energierekeningen bij de hand hebt en zoveel mogelijk technische specificaties van uw gebouwen, installaties en productieproces.

4. De junior-adviseur verwerkt zijn bevindingen in een beknopt rapport.Prioriteiten stellen en uitvoeren.

5. Op basis van dit rapport kun u beslissen welke investeringen in energiebesparende maatregelen uw prioriteit hebben.

Vervolg, zelfstandig, met adviseur of installateur

6. Een adviseur of installateur uit de regio kan u desgewenst verder adviseren. U kunt aan de junior-adviseur kenbaar maken of u wilt dat een installateur contact met u opneemt.

 

Betaalbaar

Het nemen van de energiebesparende maatregelen vraagt natuurlijk om een investering. De MKB Energy CheckUp geeft u een indicatie van de kosten per maatregel. Ook zijn er meerdere mogelijkheden om uw investering te financieren, bijvoorbeeld door de subsidie van de gemeente. De kosten van een eventuele lening kunt u vaak terug betalen met het bedrag dat u direct bespaart op uw energierekening.

Hulp en/of advies nodig?

Neem dan contact op via info@achterhoekonderneemtduurzaam.nl voor ondersteuning en advies bij het invullen van de MKB Energy CheckUp door één van onze getrainde junior adviseurs.

Aanmelden

Doe ook mee! Meld u nu aan voor de MKB Energy CheckUp via het aanmeldformulier.