De Industriële Kring Berkelland en ondernemersverenigingen verenigd in Platform BV Berkelland en VNO-NCW Achterhoek hebben gezamenlijk het energiebesparingsconvenant Ondernemend Berkelland getekend. Op dinsdagavond 18 april heeft Rinus Smet, plaatsvervangend voorzitter Industriële Kring Berkelland, het convenant overhandigd aan de wethouders Han Boer en Joke Pot. “Ondernemers zijn zich steeds meer bewust van innovatief en duurzaam ondernemen, niet alleen voor hun eigen bedrijf maar ook voor hun directe omgeving. En samen bereik je meer dan alleen”, aldus Rinus Smet.

De Industriële Kring Berkelland en ondernemersverenigingen verenigd in Platform BV Berkelland en VNO-NCW Achterhoek roepen hun leden op om energie te besparen en gebruik te maken van de DOE-scan en MKB Energiecheck Achterhoek. Volgens Joke Pot vinden ondernemers niet alleen het commerciële voordeel van energiebesparing belangrijk maar ook het milieu en de toekomst van onze kinderen. “Dat ze anderen meenemen in hun enthousiasme maakt mij bijzonder trots”.

Berkelland Onderneemt Duurzaam

Berkelland Onderneemt Duurzaam is een samenwerking van de Industriële Kring Berkelland en de ondernemersverenigingen verenigd in Platform BV Berkelland, de gemeente Berkelland, Omgevingsdienst Achterhoek, VNO-NCW Achterhoek en Stichting Achterhoek Duurzaam Verbouwen. Zij stimuleren ondernemers in Berkelland om hun fossiele energiegebruik te verminderen en daadwerkelijk over te gaan tot actie. Hiervoor zijn twee scans ontwikkeld die worden ingezet om de mogelijkheden voor elke ondernemer in beeld te brengen. Ondernemers kunnen zo nagaan hoe zij voordeel kunnen halen uit duurzaam ondernemen en energiebesparing.

Berkelland biedt gratis scans aan

Alle ondernemers kunnen gratis gebruik maken van de MBK Energiecheck Achterhoek. Een gemakkelijke online scan, waarmee zij in korte tijd kunnen zien waar zij besparingen kunnen behalen. Bedrijven kunnen hierbij worden ondersteund door een junior adviseur. In Berkelland mogen 60 ondernemers gratis gebruik maken van de DOE-Scan, een intensieve duurzaamheidsscan, die de nodige resultaten heeft opgeleverd. Onafhankelijke adviseurs voeren deze scan uit en adviseren ondernemers bij het nemen van energiebesparende maatregelen. “Als gemeente gaan we mee in het enthousiasme van de ondernemers en willen we ze graag financieel ondersteunen”, aldus een trotse Joke Pot en Han Boer.

Doe ook mee!

Energie besparen levert winst op voor bedrijven en het milieu. Om in Berkelland en de gehele Achterhoek energieneutraal te worden moeten we een aantal grote veranderingen realiseren. In Berkelland zijn veel enthousiaste ondernemers die gebruik maken van het aanbod van de gratis scans. Berkelland Onderneemt Duurzaam zoekt die ondernemers die het verschil willen maken en nú aan de slag willen gaan met het besparen van energie. De DOE-scan en-/of de MKB Energiecheck Achterhoek maakt het eenvoudig om te verdienen op energiekosten en tevens te voldoen aan wettelijke regels. Voor meer informatie, klik hier.