Verbruikt u tussen 50.000 – 200.000 kWh per jaar?

Dan komt u in aanmerking voor de Energiescan, eventueel aangevuld met een Duurzaam Ondernemenscan

Bent u ondernemer of heeft u een organisatie in een van de deelnemende Achterhoekse gemeenten en verbruikt u tussen de 50.000 en 200.000 kWh elektriciteit of tussen de 25.000 en 75.000 m³ gas per jaar?  Dan kunt u in aanmerking komen voor een E-scan (energiescan), eventueel aangevuld met een DO-scan (duurzaam ondernemen). De scan is ook geschikt voor agrarische ondernemers. Het wordt u nu bovendien wel heel gemakkelijk gemaakt, want de provincie, gemeente en AOD nemen tijdelijk de kosten van de scan voor hun rekening. Let op: het aantal scans dat gratis per gemeente beschikbaar is, is beperkt.


Waarom een E-scan en een DO-scan?

1. Klaar voor de verplichtingen van de Wet Milieubeheer

Met de DOE-scan heeft u een rapport in handen, dat u goed van pas komt bij de informatieplicht in het kader van de Wet Milieubeheer. Het rapport geeft inzicht of u al aan de verplichtingen voldoet of wat u moet doen om dat in orde te maken. Sinds 1 januari 2019 bent u verplicht om te melden wat u al aan duurzame maatregelen doet (dat geldt voor ondernemers tussen 50.000 – 200.000 kWh).

2. Beperking van onnodige energie-uitgaven

De professionele adviseur komt bij u langs en inventariseert welke energiebesparingen bij u mogelijk zijn. Dat levert veel ondernemers verrassende uitkomsten op én het scheelt vaak veel geld. Dit zeggen Achterhoekse ondernemers daarover:

 

3. Inzicht in duurzame kansen voor uw bedrijf (bij de Duurzaam Ondernemen Scan)

Denk aan uw toekomstige businessmodel, uw marketingkansen en uw arbeidsomstandigheden: veel ondernemers staan versteld van de kansen die duurzaam ondernemen hen biedt. Onze gespecialiseerde adviseur biedt u strategisch advies voor het verduurzamen van uw bedrijf op veel fronten. Hoe kunt u een duurzame bedrijfsvoering in uw organisatie brengen die rendeert en die uw organisatie continuïteit biedt?

Uitgebreidere informatie over het Duurzaam Ondernemen deel: lees meer.

Enkele reacties van Achterhoekse ondernemers:

 

4. Handig rapport voor toekomstige vervangingsinvesteringen

Dat een duurzame bedrijfsvoering niet van de ene op de andere dag gerealiseerd is, beseft iedereen. De E- en de DO-scan geven handvatten voor toekomstige vervangingsinvesteringen. Want als u toch moet vervangen, is een duurzame keuze de slimste keuze. Deze ondernemers zeggen er het volgende over:

 

5. Nazorg en begeleiding, maar liefst vijf uur extra support

Nadat u uw rapportage heeft ontvangen start het nazorg traject. Onze adviseur maakt een afspraak met u om het rapport door te spreken. Meer over nazorg & begeleiding leest u op deze pagina.

 

Hoe kunt u meedoen?

Check of er nog scans beschikbaar zijn in uw gemeente (op = op) via info@achterhoekonderneemtduurzaam.nl of het projectteam van ondernemers in uw eigen gemeente.

Mis het niet en maak gebruik van de scan zolang nog voorradig!


contact  aanmelden voor een scan
Video: ondernemers vertellen wat de scan hen oplevert