Verbruikt u tot max. 50.000 kWh per jaar?

Dan komt u in aanmerking voor de MKB Energiecheck Achterhoek

Bent u ondernemer in een van de deelnemende Achterhoekse gemeenten en verbruikt u minder dan 50.000 kWh per jaar? Dan komt u in aanmerking voor de MKB Energiecheck Achterhoek, een energiescan, speciaal gericht op het mkb-bedrijfsleven. Of u een winkel, horecagelegenheid of kantoor heeft: deze energiescan geeft u een eerste oriëntatie van uw besparingsmogelijkheden. De scan is een handvat voor een gesprek met uw installateur, waarmee u de installateur kunt vragen om uitgebreider advies en offerte.

Wij maken het u heel gemakkelijk, want onze junioradviseur komt bij u langs en helpt u op weg. De provincie, gemeente en AOD nemen de advieskosten voor hun rekening.

Let op: het aantal scans dat gratis per gemeente beschikbaar is, is beperkt.

Wat levert de MKB Energiecheck Achterhoek op?

  1. U krijgt inzicht in uw energiebesparingsmogelijkheden.
  2. U ziet direct of u meer of minder energie verbruikt dan uw sector.
  3. U heeft een eerste oriëntatie op uw mogelijkheden, met dit overzicht kunt u zelf met uw lokale installateur vervolgstappen nemen.
  4. Veel ondernemers vinden het fijn dat ze door de scan veel bewuster omgaan met energie. Het zijn toch vaak onnodige energiekosten die u met weinig moeite kunt vermijden. Jammer van de winst en jammer voor het klimaat.

 

Hoe werkt het?

Meld uw bedrijf aan via info@achterhoekonderneemtduurzaam.nl.  Onze junioradviseur maakt een afspraak om uw energieverbruik samen door te nemen en de vragen van de MKB Energiecheck Achterhoek te beantwoorden. Zorg ervoor dat u uw energierekeningen en technische specificaties van uw pand bij de hand hebt.
Het bedrijfsbezoek duurt ongeveer 45 minuten. De junioradviseur werkt zijn bevindingen uit in een beknopt rapport dat u krijgt toegestuurd. Het rapport is een eerste stap in het besparen van energie, zodat u ziet welke maatregelen u kunt nemen. U beslist vervolgens zelf welke maatregelen uw prioriteit hebben en neemt zelf contact op met een installateur.

Wat vinden ondernemers ervan? Lees hier de ervaringen:

 

Hoe kunt u meedoen?

Als er nog scans in uw gemeente beschikbaar zijn kunt u zich aanmelden voor de MKB Energiecheck Achterhoek. Het aantal scans dat voor 2019 gratis beschikbaar is varieert per gemeente. Informeer naar de beschikbaarheid via info@achterhoekonderneemtduurzaam.nl of het projectteam van ondernemers in uw eigen gemeente.

 

Vragen?

Heeft u vragen over uw rapportage? Neem dan contact op met de junior adviseurs via info@iime.nl

 

Mis het niet en maak gebruik van de scan.

 


contact  aanmelden voor een scan