Bronckhorst

Ondernemers in de gemeente Bronckhorst hebben het initiatief genomen om aan de slag te gaan met energiebesparing en duurzaam ondernemerschap. De ondernemersverenigingen stimuleren hun leden om mee te doen, want dat levert hen financieel-economisch voordeel op. De startbijeenkomst vond 30 oktober 2018 plaats op het gemeentehuis van Bronckhorst in Hengelo (G).


Energietransitie vraagt om een actieve houding

Investeren in energiebesparende en energieopwekkende maatregelen is goed voor het bedrijfsresultaat, de concurrentiepositie en een betere wereld. Je voldoet als bedrijf aan de verplichtingen voor duurzaamheid die al op korte termijn in het kader van de Wet milieubeheer worden aangescherpt. “Samen werken aan een duurzaam ondernemend Bronckhorst, dat is het doel”, benadrukte Adrie Koch voorzitter van Ondernemend Bronckhorst. “De schouders eronder, samen maken we het verschil. Want de energietransitie vraagt om een actieve houding.” Hij kreeg daarbij bijval van wethouder Willem Buunk. “We hebben als regio afgesproken om in 2030 energieneutraal te zijn, maar voor die tijd moet er nog heel veel gebeuren.”

We besparen 6.500 euro

Het belang ervan werd onderstreept door enkele ondernemers in de zaal die al een scan hebben laten uitvoeren, zoals Harold Groot Roessink van BMI-Thegon. “Het maakt je bewust van wat er mogelijk is. Het zit vaak in simpele dingen waar je zelf niet aan gedacht hebt. Zo besparen we door het toepassen van ledverlichting jaarlijks 6.500 euro aan stroomkosten.” Achterhoekse ondernemers die ook zo’n kosteloze scan willen laten uitvoeren, kunnen zich nog gewoon aanmelden via de website van Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD).

 

Door ondernemers, mét ondernemers

De MKB-aanpak in de gemeente Bronckhorst is een initiatief van Ondernemend Bronckhorst, Bedrijvenkring Bronckhorst, IKZelhem en andere ondernemersverenigingen. Zij werken samen met de gemeente Bronckhorst, Omgevingsdienst Achterhoek, VNO-NCW Achterhoek en de Samenwerkende Industrie Kringen Achterhoek onder het motto ‘Bronckhorst Onderneemt Duurzaam’.

 

Ervaringen van ondernemers

Onderstaand leest u de ervaringen van ondernemers in Bronckhorst.  Maak gebruik van hun ervaringen en vraag hen of een van de andere ondernemers gerust om meer informatie. In Bronckhorst lieten o.a. Wim Bosman Installatie en Martine Hair & Beauty al een scan uitvoeren.

 

Doe ook mee!

Doe mee en meld u vandaag nog aan voor een scan. Voor bedrijven in de gemeente Bronckhorst via de Industriële Kring Zelhem, info@ikzelhem.nl , tel. 0314 727000

Folder Bronckhorst Onderneemt Duurzaam

Download hier de folder.

contact subsidies aanmelden voor een scan