Oost Gelre

Pak die unieke kans, het levert veel op!

“Een unieke kans die we samen moeten benutten.” Het projectteam Oost Gelre Onderneemt Duurzaam wil zoveel mogelijk ondernemers enthousiast maken om met duurzaamheidsmaatregelen aan de slag te gaan en steekt daar veel energie in. “Gezamenlijk kunnen we een krachtig signaal afgeven.” Ondersteuning bieden is een ander voornaam uitgangspunt. “Ondernemers zijn enorm druk. Het ontbreekt ze aan kennis én tijd om er serieus werk van te maken. We willen drempels wegnemen, het eerlijke verhaal vertellen en bedrijven ontzorgen. Dat levert veel op.”

 

Kosteloze energiescan

Bedrijven boeken meer winst met minder energie. Doe ook mee! Dat was de boodschap tijdens de startbijeenkomst van Oost Gelre Onderneemt Duurzaam in september 2018 in De Mattelier in Groenlo. Het aanbod was niet aan dovemansoren gericht. Tientallen bedrijven maakten gebruik van de mogelijkheid om een kosteloze energiescan te laten uitvoeren. Ze zijn er uitermate positief over. De duurzame maatregelen die daarna zijn getroffen leveren direct voordeel op. Er wordt niet langer onnodig veel geld in de vorm van een forse energierekening over de balk gegooid. Daarnaast levert het een flinke milieuwinst op, immers er wordt veel minder CO2 de lucht ingepompt.


Voldoen aan informatieplicht

Een structureel lagere energierekening en het voordeel voor het milieu zijn niet de enige pluspunten. Met een energiescan breng je alles overzichtelijk in kaart. Daarmee voldoen ondernemers meteen aan de informatieplicht in het kader van de Wet Milieubeheer. Bedrijven zijn voortaan namelijk verplicht te rapporteren welke energiebesparende maatregelen ze treffen. Doen ze dat niet dan riskeren ze een boete van de inspectie van de Omgevingsdienst Achterhoek (ODA). Kortom, je verdient geld en je voldoet aan alle eisen!


Voorsprong

De energiescans van Oost Gelre Onderneemt Duurzaam geven inzicht. Je wordt bij de hand genomen middels een compleet routeplan. Je bepaalt zelf het tempo van de uitvoering. Wacht niet af, bepaal zelf je keuzes en voorkom dat je later gedwongen wordt, zo luidt het advies. “Door kennis te delen en ervaringen uit te wisselen bouwen we een voorsprong op. Dat biedt op alle fronten perspectief. Met duurzame maatregelen lever je als bedrijf een bijdrage aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Werknemers waarderen dat. Een groen imago kan bij het werven van nieuw personeel zelfs de doorslag geven.


Breed draagvlak en volop ondersteuning

Oost Gelre Onderneemt Duurzaam heeft een breed draagvlak en bestaat uit vertegenwoordigers van Industriële Kring Groenlo-Lichtenvoorde (IKGL), Groenlo’s Ondernemers Verbond (GOV), de Lichtenvoordse Ondernemers Vereniging (LOV) en de gemeente Oost Gelre. Het gedreven team zoekt bewust de samenwerking en wil succesverhalen delen. De positieve ervaringen brengen de transitie in een stroomversnelling, zo is de achterliggende gedachte.

Ervaringen van ondernemers

Onderstaand leest u de ervaringen van ondernemers in Oost Gelre.  Maak gebruik van hun ervaringen en vraag hen of een van de andere ondernemers gerust om meer informatie. In Oost Gelre lieten o.a. Alferink Installatietechniek en Warenhuis Post al een scan uitvoeren.

 

Doe ook mee!

Doe mee en meld u vandaag nog aan voor een scan. Voor bedrijven in de gemeente Oost Gelre via Industriële Kring Groenlo- Lichtenvoorde, info@ikgl.nl, tel. 0544 – 39 72 00.

Of kijk op de lokale factsheet wie de contactpersoon van uw eigen ondernemersvereniging is.


Contactgegevens en folder Oost Gelre Onderneemt Duurzaam

Download hier de factsheet met alle info en contactgegevens van projectteam Oost Gelre.

Download hier de folder.

contact subsidies aanmelden voor een scan