Doetinchem

IG&D Bedrijvig Doetinchem maakt voor aangesloten bedrijven inzichtelijk wat duurzaamheid voor ondernemers kan betekenen.  ‘Duurzaamheid’ is een van de speerpunten van de vereniging voor Industrie, Groothandel en Dienstverlening. Samen met Ondernemers Vereniging Doetinchem (OVD) en het Centrummanagement heeft IG&D de commissie Duurzaamheid in Doetinchem (DUID) ingesteld, onder voorzitterschap van Hans Dales.


DUID bestaat verder uit:

  • Vertegenwoordigers van de zes parkmanagementorganisaties;
  • Centrummanagement/OVD (Jos Tiemessen);
  • Als adviseurs zijn aan de commissie toegevoegd Jaap Berenbak (Team Economie, gemeente Doetinchem) en Rinus Smet (Achterhoek Onderneemt Duurzaam en de Samenwerkende Industriële Kringen (SIKA).


Het uiteindelijke doel van DUID is om ondernemers te stimuleren om aan de slag te gaan met energiebesparing en duurzaam ondernemen om daarmee een eerste stap te zetten naar circulair ondernemen.

Voorkom bedrijfsblindheid

Albert Hoen zet zich in als ambassadeur voor Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD).  De voormalig fabrieksdirecteur vindt het belangrijk dat de Doetinchemse bedrijventerreinnen floreren en toekomstbestendig worden gemaakt. “Leefbaarheid, aantrekkelijkheid en duurzaamheid zijn speerpunten. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”

Albert doet dat door bedrijven te bezoeken en ze te wijzen op de beschikbare scans van AOD. “Het zijn kosteloze scans, dus de bedrijven hebben niets te verliezen. Ik verstrek alle informatie en benadruk dat het goed is om je onderneming een keer extern te laten doorlichten. Er zijn onderdelen of punten waar je zelf nooit aan hebt gedacht. Zie het als bedrijfsblindheid. Dat hoor ik ook vaak terug. Ik heb inmiddels al een groot aantal bedrijven bezocht en bijna iedereen is enthousiast en laat een scan doen. Slechts één ondernemer hield de boot af.”

Ervaringen van ondernemers

Onderstaand leest u de ervaringen van ondernemers in Doetinchem.  Maak gebruik van hun ervaringen en vraag hen of een van de andere ondernemers gerust om meer informatie. In Doetinchem lieten o.a. Villa Ruimzicht en Pas Reform al een scan uitvoeren.

Bekijk hier de video van Luc Holtslag van KIM Apparatenbouw Doetinchem

 

Doe ook mee!

Doe mee en meld u vandaag nog aan voor een scan. Voor bedrijven in de gemeente Doetinchem via IG&D, commissie DUID, projectbureau@igdoetinchem.nl of tel. 06 -23 91 95 21. Of kijk op de lokale factsheet wie de contactpersoon van uw eigen ondernemersvereniging is.

Contactgegevens en folders Doetinchem Onderneemt Duurzaam

Download hier de factsheet met alle info en contactgegevens van projectteam Doetinchem.
Download hier de folder van Doetinchem Onderneemt Duurzaam
Download hier de folder van de stimulerlingslening.


contact subsidies aanmelden voor een scan