Berkelland

 

Samen voor een energieneutraal Berkelland

De gemeente Berkelland wil aan de slag op weg naar een circulaire economie. Dat gebeurt samen met het lokale bedrijfsleven, vertegenwoordigd door de Industriële Kring Berkelland. “Het is de bedoeling om onze lokale economie sterker, duurzamer en aantrekkelijker te maken”, aldus wethouder Teselink “Dat gaan we doen met onze ondernemers, dus samen met het verenigd bedrijfsleven.” Op 18 oktober 2018 nam wethouder Teselink het Gelderse circulaire estafettestokje tijdens de BerkelLANDdag.


Ook Rinus Smet, projectleider van Achterhoek Onderneemt Duurzaam en bestuurslid van IKB vindt dat het tijd is om een volgende stap te zetten. “De energietransitie naar een circulaire economie is in volle gang. In Berkelland wordt daar werk van gemaakt. Het innovatieve ondernemersklimaat gericht op duurzaamheid zet bedrijven op voorsprong. Dit certificaat is een erkenning dat we goed bezig zijn en een stimulans om op deze weg door te gaan.”

Berkelland voorop in de aanpak

De gemeente Berkelland is de pilotgemeente van Achterhoek Onderneemt Duurzaam. Begin 2017 gingen ondernemers op het bedrijvenpark Ruurlo al aan de slag met energiebesparing, duurzaamheid en toekomstgericht ondernemen. Met resultaat: veel ondernemers zijn verrast over de resultaten van de scan, over het gemak waarmee ze energie kunnen besparen en over de kansen die duurzaam ondernemen hen biedt.

Cadeau van € 1500,-

Namens de IKB is Henk Deunk contactpersoon voor het projectteam van Berkelland.  “Ik kom de ondernemers gewoon een cadeau van 1500 euro brengen”, lacht Deunk. “Je moet het gewoon met boerenverstand bekijken. Je kunt je geld maar één keer uitgeven, daarom geef je het als ondernemer alleen uit aan dingen die wat opleveren. Die scan die nu ter beschikking wordt gesteld laat je zien hoeveel je kunt besparen en hoeveel je kunt winnen door duurzaam te ondernemen. En dat is voor veel ondernemers echt veel gemakkelijker dan ze dachten”. Deunk is voormalig autodealer in Ruurlo en bestuurslid van IKB. Lees meer van het interview met Henk.

Ervaringen van ondernemers

Onderstaand leest u de ervaringen van ondernemers in Berkelland.  Maak gebruik van hun ervaringen en vraag hen of een van de andere ondernemers gerust om meer informatie. In Berkelland lieten o.a. Schuurman Schoenen en Teunissen Mode al een scan uitvoeren.

 

Bekijk hier ook de video van Maarten Reimes over Hof van Eckberge

 

Doe ook mee!

Doe mee en meld u vandaag nog aan voor een scan. Contactpersoon in Berkelland is Henk Deunk,  h.deunk@achterhoekonderneemtduurzaam.nl, tel. 06 51354713.


Folder Berkelland Onderneemt Duurzaam

Download hier de folder.

contact subsidies aanmelden voor een scan