bekijk onze kennisbank
Blog van Jan - TEK en prijsplafond

Als de rekening te hoog wordt – TEK en prijsplafond

Het kan niemand ontgaan zijn dat de energiekosten de pan uit rijzen. Maar u kunt hier wat aan doen! In dit blog staan we met name even stil bij de compensatieregelingen waar u gebruik van kunt maken: de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK), het prijsplafond en lokale, gemeentelijke regelingen.

Lees meer
Blog van Jan - Energie besparen verplicht - Uitgelichte afbeelding

Energie besparen verplicht

De energiekosten stijgen explosief. Toch raar dat we het dan nog moeten hebben over verplicht energie(kosten) besparen. De meeste investeringen verdienen zich immers in korte tijd terug. En wie weet wordt het nog erger. Tijd voor actie, bijvoorbeeld als het gaat om de label-C plicht voor kantoorgebouwen.

Lees meer
Blog van Jan Label-C

Energielabel C verplichting, geldt dat ook voor mijn kantoor?

Kantoorgebruikers moeten opletten. Vanaf 1 januari 2023 moeten kantoorgebouwen een energielabel C of beter hebben. Anders vervalt de gebruiksvergunning en dreigt sluiting. Dat betekent dat je het pand dan niet meer als kantoorgebouw mag gebruiken.

Lees meer

Ondernemen is vooruitzien

Sinds 1993 is er de energiebesparingsplicht, bedrijven zijn verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. Sinds 2019 is daar de informatieplicht voor ondernemers bijgekomen. Toch laat een derde van de ondernemers dat nog na.

Lees meer

Informatieplicht, geldt dat ook voor mijn bedrijf?

De informatieplicht geldt voor alle bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas per jaar verbruiken. Dat geldt ook voor ondernemers die een energiescan hebben uitgevoerd. Wat dat voor u betekent leest u hier.

Lees meer

Zijn er subsidies en fiscale voordelen?

Ondernemers die energiemaatregelen treffen kunnen gebruik maken van landelijke, provinciale en gemeentelijke financiële regelingen. Jan geeft u in dit blog een kort overzicht van de belangrijkste regelingen voor het mkb.

Lees meer

Duurzaam ondernemen, is dat iets voor mijn bedrijf?

We komen weinig ondernemers tegen die zeggen niet duurzaam te (willen) zijn. Hier lichten we een tipje van de sluier op hoe mkb-bedrijven aan het verstevigen van hun bestaansrecht kunnen werken.

Lees meer

Wat zijn mijn wettelijke verplichtingen?

Ondernemers doen er alles aan om energie te besparen. “Wat is mijn bedrijf verplicht?” hangt af van het soort bedrijf en het verbruik aan aardgas en elektriciteit. In dit blog vertelt Jan wat er verplicht is voor jouw bedrijf.

Lees meer