Makkelijk en onafhankelijk

Door de samenwerking van ondernemersverenigingen met provincie en gemeente konden Achterhoekse ondernemers tot 30 juni 2022 gratis gebruik maken van de scan.

 

Achterhoek Onderneemt Duurzaam is een initiatief voor en door ondernemers dat vanuit de Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek is ontstaan. AOD helpt u, samen met uw eigen ondernemersvereniging, om duurzamer te ondernemen en energie te besparen. Meer winst met minder energie. Winst voor u, als ondernemer én winst voor het klimaat.  Minder energie op uw jaarlijkse energienota. En het kost u ook nog eens minder energie, omdat we het u nu wel heel gemakkelijk maken.

 

Wat hebben we voor deze ondernemers betekent?

Het begint bij een scan van uw bedrijf, zodat u in beeld krijgt hoeveel energie u kunt besparen en welke duurzame maatregelen u kunt nemen. Deze onafhankelijke scan wordt u aangeboden door AOD, de gemeente en de provincie. Voor welke scan u in aanmerking komt, hangt af van uw energieverbruik.

 

Daarnaast organiseert AOD ook informatieavonden en een masterclass ‘Duurzaam Ondernemen’.  Hiervoor werken we samen met uw eigen Achterhoekse ondernemersvereniging. We brengen u in contact met andere ondernemers in uw buurt om ervaringen uit te wisselen. Want waarom zou u het wiel zelf opnieuw uitvinden als uw buurman al veel ervaring heeft met duurzame maatregelen?