Hoe doet u mee?

Wilt u ook meer grip op uw energiekosten? Maak het u dan gemakkelijk met een energiescan. Deze geeft inzicht in de mogelijkheden om uw energierekening structureel te verlagen. Of het nu gaat om energiekostenbesparing of om het verduurzamen van uw bedrijf: alles start met een energiescan.

 

Stap 1 – Aanmelden voor een energiescan

Er zijn verschillende energiescans. Afhankelijk van uw jaarlijkse aardgas- en elektriciteitsverbruik:

 

aanmelden voor een scan

 

Stap 2 – Afspraak inplannen

Samen plannen we een afspraak voor een bezoek aan uw bedrijf voor een energiescan.

 

Stap 3 – Bezoek van de (onafhankelijke) adviseur

Onze adviseur komt bij u langs om uw mogelijkheden te bekijken. Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf bent u samen met de adviseur een of twee uurtjes bezig.

 

Stap 4 – Rapportage

U ontvangt de rapportage waarin u leest met welke maatregelen u energie kunt besparen. Bij elke maatregel is vermeld hoeveel deze oplevert en wat u ervoor moet doen. De rapportage is op maat voor uw bedrijf gemaakt en helpt u om keuzes te maken.

 

Stap 5 – Maatregelen nemen

Vervolgens kunt u zelf aan de slag met de uitvoering van maatregelen. Eventueel samen met uw eigen installateur of leverancier. Als u wilt, kunt u zelfs gebruik maken van gratis extra support van onze adviseur om u te helpen bij de aanvraag van offertes of subsidies.

 

Wie betaalt?

Dit project is een initiatief van ondernemers uit de Achterhoek, voor en door ondernemers. Het wordt ondersteund door de provincie Gelderland en de gemeenten Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Zij betalen de energiescan voor u.

 

Zit u ergens aan vast?

De energiescan en onze adviseur zijn volledig onafhankelijk; het gaat ons om uw bedrijf en uw energiekosten. U heeft geen andere verplichtingen dan de wettelijke verplichtingen voor de Wet milieubeheer (zoals de informatieplicht) die toch al voor u gelden.

 

Al meer dan 600 ondernemers in de Achterhoek doen mee. U toch ook?

 

aanmelden voor een scan