Nazorg en begeleiding

De eerste stap naar duurzaam ondernemen en energiebesparing is de scan. Meten is immers weten. De meeste Achterhoekse ondernemers zijn enthousiast over hun mogelijkheden. Zoals velen zeggen: ‘Je krijgt ideeën waar je zelf nog niet op bent gekomen’.


Wat gebeurt er na de scan?

 

MKB Energy CheckUp


Als u een MKB Energy CheckUp heeft gedaan, dan ontvangt u de resultaten maximaal 3 weken na het gesprek met de junioradviseur. U kunt voor vragen telefonisch contact opnemen met de junioradviseur. De scan geeft u handvatten om naar uw installateur te stappen en samen te bespreken welke maatregelen u gaat toepassen.

Energiescan, Duurzaam Ondernemen Scan en Energieonderzoek

Als u een Energiescan of een Duurzaam Ondernemen Scan heeft laten uitvoeren, dan heeft u het rapport ook binnen 3 weken in huis. Onze adviseur maakt een afspraak met u om het rapport door te spreken. Daarmee heeft u een rapport in handen dat inzicht geeft in uw mogelijkheden, de financiële regelingen en subsidiemogelijkheden waar u gebruik van kunt maken, de terugverdientijden en vooral: wat het u gaat opleveren. Het rapport is een complete routekaart, een handig investeringsplan voor de nabije toekomst en de langere termijn.

Aansluitend gaat u aan de slag met de maatregelen, die in het rapport staan vermeld.  Volgens de Wet milieubeheer bent u sowieso verplicht om energiebesparende maatregelen die binnen vijf jaar kunnen worden terugverdiend te realiseren. Let op: sinds 1 januari 2019 geldt de informatieplicht. Veel bedrijven zijn verplicht om bij RVO te rapporteren welke maatregelen ze al hebben genomen. Het rapport biedt u handvatten om aan deze verplichting te kunnen voldoen. Lees hierover meer op de pagina informatieplicht.


Onze adviseur is beschikbaar voor uw vragen en kan u helpen bij het maken van de juiste aankoop. Belangrijk is daarbij dat u altijd een onafhankelijk advies krijgt, waarmee u de commercieel aantrekkelijk lijkende offertes op waarde kunt schatten. De professional kijkt dus met u mee en begeleidt u, daar waar u dat wilt.

In het jaar na de scan zijn er nog twee nazorgmomenten waarop onze adviseur u ondersteunt in uw route naar duurzaamheid.