Extra advies en begeleiding duurzaam ondernemen

De eerste stap naar duurzaam ondernemen en energiebesparing is de scan. Meten is immers weten. De meeste Achterhoekse ondernemers zijn enthousiast over hun mogelijkheden. Zoals velen zeggen: ‘Je krijgt ideeën waar je zelf nog niet op bent gekomen’.

 

MKB Energiecheck Achterhoek

Als u een MKB Energiecheck Achterhoek heeft gedaan, dan ontvangt u de resultaten maximaal 3 weken na het gesprek met de junioradviseur. U kunt voor vragen telefonisch contact opnemen met de junioradviseur. De scan geeft u handvatten om naar uw installateur te stappen en samen te bespreken welke maatregelen u gaat toepassen.

Energiescan, Duurzaam Ondernemen Scan en Energieonderzoek

Als u een Energiescan of een Duurzaam Ondernemen Scan heeft laten uitvoeren, dan heeft u het rapport ook binnen 3 weken in huis. Onze adviseur maakt een afspraak met u om het rapport door te spreken. Daarmee heeft u een rapport in handen dat inzicht geeft in uw mogelijkheden, de financiële regelingen en subsidiemogelijkheden waar u gebruik van kunt maken, de terugverdientijden en vooral: wat het u gaat opleveren. Het rapport is een complete routekaart, een handig investeringsplan voor de nabije toekomst en de langere termijn.

Aansluitend gaat u aan de slag met de maatregelen, die in het rapport staan vermeld. Volgens de Wet milieubeheer bent u sowieso verplicht om energiebesparende maatregelen die binnen vijf jaar kunnen worden terugverdiend te realiseren. Let op: sinds 1 januari 2019 geldt de informatieplicht. Veel bedrijven zijn verplicht om bij RVO te rapporteren welke maatregelen ze al hebben genomen. Het rapport biedt u handvatten om aan deze verplichting te kunnen voldoen. Lees hierover meer op de pagina informatieplicht.


Onze adviseur is beschikbaar voor uw vragen en kan u helpen bij het maken van de juiste aankoop. Belangrijk is daarbij dat u altijd een onafhankelijk advies krijgt, waarmee u de commercieel aantrekkelijk lijkende offertes op waarde kunt schatten. De professional kijkt dus met u mee en begeleidt u, daar waar u dat wilt.

In het jaar na de scan zijn er nog twee nazorgmomenten waarop onze adviseur u ondersteunt in uw route naar duurzaamheid.

 

Vijf uur extra praktische ondersteuning

In het gesprek met de adviseur ontvangt u ook een voucher *), ter waarde van vijf uur extra support door een van onze adviseurs. Het voucher heeft een geldigheidsduur van zes maanden.

Dit kan u helpen om aan de slag te gaan met de maatregelen, die passen bij uw bedrijf en uw investeringsplannen. De uren moeten gericht zijn op het in uitvoering nemen van energiebesparende maatregelen. Zo kunt u de uren bijvoorbeeld inzetten voor:

  • Het opstellen van de juiste kaders voor de uitvraag van offertes
  • Het vergelijken van offertes en leveranciers, waarbij gecontroleerd wordt op compleetheid en prijs/kwaliteitverhouding
  • Het aanvragen van subsidies
  • Een extra check op de door leveranciers uitgevoerde maatregelen


Maak het uzelf gemakkelijk

De adviseur is volledig onafhankelijk en kent de weg in het oerwoud van mogelijkheden. Uit ervaring weten we dat het complex en tijdrovend kan zijn om de juiste keuze te maken uit alle mogelijkheden en aanbieders.

We nodigen u uit om vooral gebruik te maken van deze aangeboden expertise waarmee u verder op weg geholpen kunt worden. Heeft u behoefte aan meer ondersteuningsuren? Dan kunnen er ook afspraken worden gemaakt over de volledige ontzorging. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

*) = geldt voor scans vanaf 1 januari 2019