Over ons

Achterhoek Onderneemt Duurzaam is een initiatief voor en door ondernemers dat vanuit de Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek is ontstaan. AOD helpt u, samen met uw eigen ondernemersvereniging, om duurzamer te ondernemen en energie te besparen. Meer winst met minder energie. Winst voor u, als ondernemer én winst voor het klimaat. Minder energie op uw jaarlijkse energienota. En het kost u ook nog eens minder energie, omdat we het u nu wel heel gemakkelijk maken.

 

Wat kunnen we voor u doen?

AOD organiseert informatieavonden en een masterclass ‘Duurzaam Ondernemen’.  Hiervoor werken we samen met uw eigen Achterhoekse ondernemersvereniging. We brengen u in contact met andere ondernemers in uw buurt om ervaringen uit te wisselen. Want waarom zou u het wiel zelf opnieuw uitvinden als uw buurman al veel ervaring heeft met duurzame maatregelen?

 

Initiatiefnemers

Achterhoek Onderneemt Duurzaam is een initiatief van de Samenwerkende Industrie Kringen Achterhoek (SIKA) Ondernemers nemen graag zelf het heft in handen, ook als het gaat om duurzaam, circulair ondernemen, energiebesparing en opwekking van duurzame energie. Bedrijven die duurzaam, innovatief en circulair ondernemen hebben immers de toekomst.

Samenwerkingsverband

Achterhoekse ondernemers helpen elkaar, is de achterliggende gedachte. Hiervoor is een samenwerking tot stand gebracht met de provincie, zes Achterhoekse gemeenten, de 8RHK ambassadeurs, de Omgevingsdienst Achterhoek, VNO-NCW Achterhoek en alle lokale ondernemersverenigingen. Samen zetten we ons in voor een energieneutraal en circulair bedrijfsleven in de Achterhoek.

Onze visie

We hebben maar één wereld, daar moeten we spaarzaam mee omgaan. Als ondernemers hebben we een economisch belang, maar ook een sociaal maatschappelijk belang om efficiënt met kosten, mensen en afvalstromen om te gaan. In de nieuwe economie ondernemen we circulair en energieneutraal. Nu investeren betekent morgen rendement. Achterhoek Onderneemt Duurzaam maakt het ondernemers in de Achterhoek mogelijk om deze slag te maken.

Onze missie

Een energieneutrale Achterhoek in 2030 is het doel. Als samenwerkende ondernemers in de Achterhoek helpen wij het mkb en de industriële sector om duurzaam te ondernemen. Energiebesparing, energieopwekking, duurzame inzet van menskracht en circulair werken biedt ondernemers op alle fronten rendement. Rendement op de jaarrekening en rendement voor het nageslacht. Als Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek zetten wij ons in om onze leden te ondersteunen en te enthousiasmeren. Wij ondersteunen in kennis, netwerk en middelen.


Projectteam Achterhoek

Het AOD projectteam bestaat uit:

  • Projectleiding: Ronny ten Have
  • Programma-advies: Jan Straatman
  • Secretariaat: Carla Niezen-Sonneveld
  • Communicatie & MKB Energiecheck Achterhoek: Leonie Dijkhof
  • Communicatie: Tetske Rouweler
  • Tekstschrijver: Richard Stegers

 

Partners

AOD is mogelijk is gemaakt door de volgende partners:

 

We werken ook samen met: