Zet u ook de knop om?

Het kabinet gaat de thermostaat in zo’n 200 overheidsgebouwen 2 graden kouder zetten. Ook wordt er minder gekoeld in de zomer. Dat is beter voor het milieu en het maakt Nederland minder afhankelijk van Russisch gas.

 

Ook burgers worden opgeroepen zelf minder energie te gebruiken. Het advies is om overdag de cv niet hoger te zetten dan 19 graden en ’s nachts 15 graden als maximum aan te houden. Bedrijven wordt gevraagd te kijken hoe er energie kan worden bespaard op verlichting, verwarming en ventilatie.

 

Onder het motto ”Zet ook de knop om” vragen minister Jetten (Klimaat en Energie) en De Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) aandacht voor hoe huishoudens en ondernemingen met praktische tips zelf energie kunnen besparen. “Energiebesparing heeft de afgelopen jaren niet de aandacht gekregen die het verdient. Daar gaan we nu verandering in brengen”, zegt Jetten.

 

Lees verder

 

Bent u ondernemer en wilt u graag energiekosten besparen en duurzaam ondernemen? Zet u ook de knop om? Klik dan op onderstaande button om tips te lezen over energiebesparing of doe een gratis energiescan!

 

Praktische tips energiebesparing

 

Bron: Rijksoverheid en NOS Nieuws